Kleurrijk

Kleur! Het leven is kleurrijk, in beweging, nieuwsgierig, veelzijdig en wonderbaarlijk….Juist dàt heb ik voor ogen als ik aan Bohemian Treasures denk. Al die kleuren, zwierige rokken en jurken, de veelzijdigheid van mijn producten en de nieuwsgierigheid die ze oproepen (althans bij mij altijd wel). Het wonderbaarlijke zit hem in jullie, je ideeën en gevoelens bij deze kleding. Daarin ben je uniek!

Ik heb me altijd verwonderd over de kleuren van de wereld…de natuur is vol kleur. Het is niet allemaal beige, bruin, grijs en wit, juist niet. Natuurtinten zijn voor mij fuchsia, geel, groen, blauw, rood en paars….en juist díe kleuren worden gedragen in delen van onze wereld die door het Westen als tweede- of derderangs worden beschouwd. Bijzonder. Datzelfde geldt ook voor sieraden trouwens…..mooie aparte grote opvallende kleurrijke sieraden vind je hier niet zo snel terwijl sieraden hèt middel zijn om jezelf je uiten. Dat is al eeuwenlang zo, zowel voor mannen als vrouwen over de hele wereld.

Ik hoop dat iedereen in mijn shop iets kan vinden wat bij hem/haar past, wat een aanvulling is op de bestaande garderobe of misschien een vervanging kan zijn…..iets om trots op te zijn!

Wie ben ik?

Ik ben Renée Chantal en sinds 20 juni 2023 het nieuwe gezicht achter Bohemian Treasures. Ik nam het stokje over van Marion die een geweldige prestatie heeft geleverd met het opzetten van deze unieke webshop!

Ik ben docente Frans in het voortgezet onderwijs geweest en heb in die tijd mijn kinderen van dichtbij door hun schooltijd zien gaan. Ik had dezelfde vakanties, dat was wel een leuke bijkomstigheid. Nu na 12 jaar onderwijs en met inmiddels volwassen kinderen ben ik geswitched en het is een wonderlijk avontuur ! Ik ben omringd door kleuren, mooie stoffen, unieke kledingstukken en ik mag op zoek gaan naar meer mooie dingen. Geweldig toch?

Ik ben een verhalenverteller….dat deed het ook altijd goed in de klas trouwens. Jullie zijn nu deel van mijn verhaal en met mijn voorgangster Marion en deze webshop is voor mij nu een nieuw hoofdstuk begonnen. Als kind kreeg ik van mijn familie de bijnaam ‘zigeuner’. Hoewel dat inmiddels geen fraaie term meer is ben ik er wel erg trots op. Met die bijnaam werd aangeduid dat ik een eigen wereld had, veel fantasie had en alles zelf wel ging uitzoeken….dat is nog steeds zo, gelukkig!

In het kort:

Ik ben van origine Midden Oosten deskundige met een Kunstgeschiedenis-achtergrond. Mooi combinatie. Ik ben pas later gaan lesgeven (wéér een opleiding) en dat alles heeft me de bagage gegeven die ik nu met Bohemian Treasures goed kan gebruiken. Ik interesseer me heel erg voor geschiedenis, antropologie, cultuur, kunst, nijverheid en talen. Daarnaast heb ik Kruidgeneeskunde gedaan en Reiki 2e graad behaald. Dat krijg je als je erg nieuwsgierig bent. Verder kook ik veel en graag en probeer ik van alles uit op dat vlak, ik lees veel en ik heb een grote volkstuin waarin ik fruit, groente, kruiden en bloemen door elkaar heen laat groeien.

Mijn motto is altijd geweest: Wat je wilt dat jou niet geschiedt, doe dat ook een ander niet. En daarbij moet je iedereen in zijn of haar waarde laten. Dat heb ik mijn kinderen èn mijn leerlingen altijd meegegeven en ik mag dat iedereen op het hart drukken.