Schoonheid

Schoonheid. Dit is een belangrijke waarde voor mij. Schoonheid in de zin van mooi, kleurrijk, bijzonder, extra-ordinary, de schoonheid van de natuur, de aarde, de schoonheid van jouw leven met al je worstelingen, je successen, je gevoelens, je ervaringen, jouw groei, jouw authenticiteit, de schoonheid van jouw plek, de schoonheid van jouw ziel, de schoonheid van creaties, van kunst, van liefde.. Er is zooooo ontzettend veel moois te zien en beleven op aarde. Het is zooo belangrijk om je te richten op deze schoonheid. Om je ogen te openen voor al het moois. Natuurlijk zijn er ook heel veel minder mooie dingen, dat hoort er ook bij! Maar waarom niet focussen op datgene wat wel mooi is, wat jou blij maakt, wat jou energie geeft. Het mooie is dat je dan veel vreugdevoller door het leven gaat, meer schoonheid creeert en meer moois aantrekt; een opwaartse spiraal.

Het is in ieder geval mijn missie om meer kleur, meer schoonheid, meer liefde en meer authenticiteit neer te zetten en aan te trekken in de wereld. Om jou blij te maken met iets moois, iets bijzonders, iets wat helemaal bij jou past, waardoor jij meer en beter jezelf voelt en jouw pad kan vinden en bewandelen.

Wie ben ik?

mezelf

Marion van der Eem, 47 jaar oud, eigenzinnig, wandelend altijd net een beetje buiten de gebaande paden, altijd op zoek naar iets nieuws, naar ontwikkeling, zowel aards als spiritueel. En altijd bezig met creëren. Met het maken van kleding, van tassen, van interieurs, gordijnen, meubels bekleden en beschilderen, sieraden, riemen… Ik zat al vanaf mijn 12e achter de oude trapnaaimachine van mijn moeder om mijn eerste rokje te maken, mijn slaapkamer werd een paar keer per jaar helemaal getransformeerd, ik maakte choreografieen voor allerlei gelegenheden. Altijd ideeën en energie te over. Dat zat en zit in mij en is een enorm drijvende kracht waarin ik mij op mijn best voel.

Nu, met Bohemian Treasures, een webwinkel opgestart waarin ik helemaal los kan gaan in het zoeken naar, het ontwerpen van en het maken van mooie dingen. Een van mijn talenten is kleur, een andere is verfijnde details. In de door mij ontworpen en gemaakte magische kaarten bijvoorbeeld zie je een explosie van kleur en detail. Mijn Gypsy hart wordt blij van kleurige bohemian kleding, van een mooie leren tas met coole details,stenen, kraaltjes,veertjes,kwastjes. Een leren giletje wat mijn outfit nét even helemaal anders en cool maakt. (en die niemand anders heeft want dat voelt veel leuker :-)) Of juist die hele coole heupriem, met echte edelstenen en gordeltasje. Van een lange kleurige zwierende gipsy rok en dan met blote voeten over het strand. Dát gevoel, die vrijheid. Allemaal eigen maaksels, eigen ontwerpen en eigen vondsten dus bij Bohemian Treasures.

In 1997 kwam ik voor het eerst buiten Europa: Australie. Zo, werd mijn hart geraakt door de schoonheid van dat Land. Dat werelddeel. De ruimte, de vrijheid, de aboriginals, de geuren, de hippies, communities, de overweldigende natuur. Van daaruit naar Indonesië, Thailand, Singapore, wat een creativiteit! wat een overvloed aan handgemaakte spulletjes, doeken, sieraden, beeldjes. Het plan opgevat om te gaan inkopen daar en verkopen in Nederland op marktjes, evenementen. Met mijn volkswagenbusje T3 heel Nederland door, dit 10 jaar gedaan onder de naam Namori. Ook een winkeltje gehad in Elst, Gelderland. Daarna de Oosterse wijsheden ingedoken en Chinese Geneeskunde gestudeerd en gepraktiseerd. (En ondertussen moeder geworden van twee zoons, inmiddels alweer 14 en 17, Yunah en Jesse) Ook ongeveer 10 jaar. En ik doe dit nog steeds. Met heel veel plezier werk ik met mensen. Ook hier om te inspireren en iets moois mee te geven. Een luisterend oor en een luisterend hart. Verbinding. Zijn we niet allemaal op zoek naar verbondenheid? Ik wel in ieder geval. Met Bohemian Treasures ontstaat er een mix van alles. Een mix van inzichten, wijsheden, schoonheid en creativiteit.